Cheesecake med ananas

En kall cheesecake, har inte testat denna med annanas i men kan tänka mig att denna smälter i munnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 Digestivekex
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 förp. Créme Bonjour Naturell, 200 g
  • 1 burk krossad ananas, 200 g
  • ½ dl strösocker
  • Ex. serveringsförslag:
  • 2 dl jordgubbar
  • 2 msk vatten
  • 1 vaniljstång alt. 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krossa Digestivekexen, smält smöret och blanda ihop med kexen. Pressa ner kexmassan som en botten i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda den i 5-10 minuter eller tills den blivit lätt gyllenbrun och torr. Tag ut den och låt kallna.
  4. Låt ananasen rinna av väl. Vispa grädden med elvisp och blanda ner Créme Bonjour, krossad ananas och socker.
  5. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
  6. Ställ formen i kylen i ca 3 timmar före servering.
  7. Serveringsförslag:
  8. Värm försiktigt jordgubbar, vatten och vaniljen i en kastrull. Låt svalna och ställ i kyl.
  9. Skär ut portionsbitar av cheesecaken och ringla lite jordgubbssås över kakan.
  10. Njuut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…