Cheesecake med bär

Det ska vara citronskal enligt receptet, men jag bytte ut det med apelsinskal och det blev jättegott. Dessutom så hade jag inte yoghurt hemma så jag tog creme fraiche och det gick lika bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g margarin eller smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 500 g keso
  • 2 ägg
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk naturell yoghurt
  • GARNERING:
  • bär eller frukt
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, 20-22 cm i diameter.
  2. Smält fettet. Blanda i mjöl, havregryn och 2 msk av sockret. Tryck ut massan över formens botten. Grädda i mitten av ugnen ca. 10 min.
  3. Mosa keson lätt i matberedare med plastkniv. Blanda ägg, citronskal, vaniljsocker och resten av sockret och kör bara maskinen så länge att allt blir blandat.
  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Tag ut formen och skeda yoghurt över ytan. Grädda ytterligare ca. 20 min.
  5. Låt kakan stå kvar i formen någon timme att kallna. Garnera med tex. hallon, delade jordgubbar, skivad kiwi eller melonbitar och pudra över florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…