Cheesecake med bärtopp

Mycket god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten.
  • 15 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 2 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gelésocker
  • Topp:
  • 2 dl gelésocker
  • 0,5 l bär, färska eller frysta bär
  • 4 dl röd saft, utspädd, helst samma smak som bär

Gör så här

  1. Krossa kexen, smält matfettet och blanda i kexkrosset. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar kant.
  2. Koka upp 1 dl creme fraiche med gelésockret och låt koka i 1/2 minut. Blanda i resten av creme fraichen och kesellan. Lägg fyllningen i skalet. Ställ i kylskåp för att stelna.
  3. Blanda saft och gelésockret i en kastrull och koka i 1/2 minut. Tag grytan från värmen och låt svalna. Lägg bären, större bär som jordgubbar delas eller skivas, uppe på fyllningen. Bred gelén över bären.
  4. Förvaras i kylskåp innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr