Cheesecake med browniebotten

Den blir vackert randig i tre lager.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten :
  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 4 gelantinblad
  • 400 g kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g frysta jordgubbar eller färska

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Smält margarinet och blanda med övriga ingredienser till botten.
  3. Häll smeten i en smord springform. 26 cm. i diameter. Grädda i ca 25 min. Låt kallna.
  4. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  5. Blanda kesella, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning. Får inte koka för då skär det sig. Krama ur gelatinbladen och rör ner i fyllningen. Rör tills det har smält.
  6. Vispa grädde och rör ner i fyllningen. Dela upp i två bunkar.
  7. Mixa de tinade väl avrunna jordgubbarna grovt.
  8. Blanda jordgubbarna i den ena delen av satsen av fyllningen. Häll jordgubbsfyllningen i formen med browniebotten. Ställ in i kylen i minst 1 timma.
  9. När ytan stelnat, häll den vita fyllningen över och låt den stelna ytterligare i kylen i ca 4 tim.
  10. Garnera med "frostade" jordgubbar. Doppa dem i äggvita och socker

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…