Cheesecake med chokladbitar

Cheesecake med chokladbitar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kexskal:
  • 150 g digestivekex, krossade
  • 1 msk kakaopulver
  • ½ dl strösocker
  • 70 g osaltat smör, smält
  • Chokladfyllning:
  • 500 g färskost av typen philadelphia
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 ägg, stor storlek och lätt vispade
  • 2 ½ dl gräddfil
  • 100 g choklad, finhackad
  • Vit choklad, riven... att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C. Smörj en springform, 22 cm i diameter.
  2. Lägg kex krosset i en bunke, blanda ner kakaopulver och socker och rör ner det smälta smöret. Stjälp över massan i den smorda formen och tryck fast den ordentligt mot botten och halvvägs upp längs sidorna med baksidan av en sked. Ställ formen i kylskåp medan du gör fyllningen.
  3. Lägg ost, vaniljsocker och strösocker i en mixer och blanda på låg hastighet till en mycket slät smet. (Man kan också röra med träsked men det är arbetsamt.)
  4. Tillsätt äggen lite i taget och öka hastigheten allt eftersom smeten mjuknar. Häll till sist ner gräddfilen. Rör ner den hackade chokladen med en stor metallsked.
  5. Häll fyllningen i kex skalet och grädda i cirka 1 timme och 15 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Kakan sjunker gärna ihop och spricker medan den svalnar, så låt den stå kvar i ugnen och svalna långsamt i cirka 1 timme - slå bara av värmen och lämna luckan lite på glänt.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och låt den kallna helt på galler. Täck över den och ställ i kylskåp över natten innan du lossar den ur formen.
  7. Riv vit choklad över före servering. Bör ätas inom 4 dagar. Förvara kakan väl övertäckt i kylskåp.

Kommentarer

Mycket god! Uppskattad av familjen :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…