Cheesecake med irish créam:

Mmmmmm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Olja, att pensla formen med
  • 175 g små kakaor med choklad
  • 55 g smör
  • Fyllning:
  • 225 g mörk blockchoklad
  • 225 g mjölkchoklad
  • 2 dl råsocker
  • 350 g créme cheese
  • 4 1/4 dl vispgrädde, vispad
  • 3 msk Irish cream likör
  • Créme fraiche eller gräddfil,
  • Färsk frukt till serveringen

Gör så här

  1. Klä bottnen i en 20 cm stor springform med folie och pensla sidorna med olja.
  2. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med kavel.
  3. Lägg smöret i en kastrull och värm försiktigt tills det precis smält.
  4. Rör då ner det i kaksmulorna.
  5. Tryck fast kaksmeten i botten och ställ formen i kylskåpet i en timme.
  6. Till fyllningen:
  7. Smält block- och mjölkchoklad, rör om och ställ att svalna.
  8. Häll socker och créam cheese i en stor skål och vispa blandningen slät.
  9. Vänd sedan ner den vispade grädden.
  10. Vänd försiktigt ner smeten i den smälta chokladen och rör ner Irish créam.
  11. Skeda fyllingen över den kalla kakbotten i formen och jämna till ytan.
  12. Täck över och ställ kallt i kylskåpet i minst två timmar, eller tills kakan känns fast.
  13. Lyft över till ett serveringsfat och skär i små tårtbitar.
  14. Servera tillsammans med en sked crème fraiche och färsk frukt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept