Cheesecake med jordgubbstopp

En krämig cheesecake i bakelseform gör sig lika bra på kaffebordet som i picknickkorgen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 16 st digestivekex
  • 1 tsk kardemumma, mald
  • 150 g smör
  • 1 st citron, rivet skal och
  • 3/4 dl pressad saft
  • 250 g ricotta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st ägg
  • 0,8 dl florsocker
  • 0,8 dl jordgubbssylt
  • 10 st jordgubbar, små

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 150°. Lägg digestivekex och kardemumma i en mixer. Mixa till smulor. Smält smöret och häll över smulorna. Mixa till en smulig deg.
  2. 2. Fördela degen i tio stora muffinsformar i papper som rymmer ca 1 1/2 dl. Tryck ut degen längst botten och kanterna. Ställ formarna i kylen.
  3. 3. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och citronsaft med ricotta, creme fraiche, ägg, florsocker och jordgubbssylt. Ta fram formarna och fyll dem med ostkrämen. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna. Skär av toppen på jordgubbarna och ställ en jordgubbe på varje kaka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…