Cheesecake med limesmak

Detta är en fantastiskt god variant av cheesecake med en fräsch smak av lime och ingefära. Extra gott blir det med den spritsade garneringen som söt kontrast.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 75 g digestivekex
  • 25 g mjukt osaltat smör
  • 1 tsk florsocker
  • ½ tsk rivet limeskal
  • ½ tsk mald ingefära
  • Fyllning:
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk gelatinpulver
  • 300 g färskost, t ex philadelphia
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 6 msk mjölk
  • 1½ dl florsocker
  • Rivet skal av 1½ limefrukter
  • Saft från 2 limefrukter
  • 1 tsk mald ingefära
  • Garnering:
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • Salt
  • 3 msk florsocker
  • Limeskivor

Gör så här

  1. Gör bottnen. Klä botten av en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smula ner digestivekexen i en skål. Blanda smöret med kexen.
  2. Rör ner florsocker, limeskal och ingefära. Blanda väl. Bred ut massan i botten av formen och ställ in den i kylen.
  3. Gör fyllningen. Häll vattnet i en liten kastrull och tillsätt gelatinet. Låt stå 5 minuter så att gelatinet sväller ordentligt. Smält gelatinet på svag värme.
  4. Lägg färskosten i en skål och tillsätt yoghurt, mjölk och florsocker. Tillsätt limeskal, ingefära och det upplösta gelatinet. Rör tills allt är ordentligt blandat.
  5. Ta ut formen med kexbotten. Häll försiktigt ner ostblandningen i formen, ställ in i kylen och låt den stelna i minst tre timmar, gärna längre.
  6. Gör garneringen. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett fast skum. Vispa ner florsockret i äggvitan. Blanda grädde och äggvita. Spritsa ut gräddkrämen i vackra toppar på limepajen. Garnera med limeskivor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr