Cheesecake med lingon

Cheesecake med lingon

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smuldeg:
  • Ca: 4 dl krossade pepparkakor
  • 1 dl smält smör
  • Fyllning:
  • 2 stora ägg
  • 1 dl socker
  • 400 g kesella
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • Rårörd lingonsylt

Gör så här

  1. Blanda pepparkakskross och smör, tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Ställ den i kylen för att stelna någon timme.
  2. Vispa upp äggen, tillsätt socker, kesella och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet, grädda i ugn vid 175º på nedersta falsen ca 30 min. Ta ut kakan och låt den svalna något. Höj ugnsvärmen till 200º.
  3. Blanda gräddfil, socker och vaniljsocker, bred det över kakan och grädda ytterligare 5 min så att glasyren stelnar. Låt kakan svalna några timmar innan den ska serveras. Garnera med rårörd lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…