Cheesecake med nötmarängbotten

Gjorde den här tårtan på ett kalas. Eftersom en av gästerna var glutenallergiker skippade jag digestivekexen och gjorde en nötmarängbotten istället. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 75 g rostade hasselnötter
  • 75 g mörk choklad
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Glasskrämen:
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • hyvlad ljus mjölkchoklad ex marabou
  • lite rosa marsipan till en ros

Gör så här

  1. Botten: Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills smeten är fast. Vänd ner nötter och choklad. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant och grädda i 175 grader 35-40 minuter. Låt kallna.
  2. Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsocker. Blanda i philadelphiaosten. Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum i en egen bunke och rör ihop med det andra. Häll smeten över marängbottnen och ställ i frysen 7-8 timmar. Tag ut 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.
  4. Garnera med choklad och rosa marsipanros.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…