Cheesecake med pepparkakor

Cheesecaken har botten av pepparkakor och en fyllning med smak av kanel, ingefära och kryddnejlika.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 pepparkakor
  • 75 g smält smör
  • 800 g Philadelphiaost
  • 2½ dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kryddnejlika
  • 4 ägg
  • 10 pepparkakor
  • Glasyr:
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • Några pepparkakor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs. Rör ihop Philadelphiaost och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  3. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 minuter eller tills kakan har stelnat något. Lägg försiktigt ut 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda i ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
  4. Glasyr:
  5. Blanda Philadelphiaost och florsocker till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…