Cheesecake med pepparkakor.

Lättgjord advent/jul kaka som även kan göras glutenfri

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten;
  • 75 g smör
  • 35 pepparkakor(ca 150 g), Går även bra med glutenfria
  • Fyllning;
  • 250 g vit choklad
  • 75 g mörk choklad
  • 2 askar philadelphiaost (à 200 g)
  • 1 dl kesella
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna.
  2. Tryck ut i en smord form med löstagbar botten/kant.
  3. Grädda i ugnen 8-10 minuter.
  4. Smält den vita chokladen och grovhacka den mörka.
  5. Blanda ost, kesella och socker. Tillsätt sedan den vita chokladen långsamt under omrörning.
  6. Blanda ner den mörka chokladen.
  7. Fyll formen med fyllningen och ställ den svalt alternativt i frysen och ta ut den ca 1½ timme/i god tid innan serveringen.
  8. (Botten vill gärna fastna så smörj formen noga)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…