Cheesecake med plommon och lime

Vilken höjdare - den amerikanska klassikern med en fräsch limevariant på mandelbotten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 150 g smör
  • ½ dl fruktsocker
  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 ½ mald mandel, knappt 1 ½ dl hel
  • Fyllning:
  • 500 g krämig färskost, 16%
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl fruktsocker
  • Rivet skal av 2 limer
  • 1 vaniljstång
  • Garnering:
  • 4-5 plommon
  • 1-2 limer

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda smör, socker, havregryn och mandel. Tryck ut massan i bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Ställ formen kallt.
  2. Blanda färskost, crème fraiche, ägg, socker och rivet limeskal. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i smeten. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt den gärna vila svalt över natten så att fyllningen hinner "sätta sig" ordentligt.
  4. Garnering:
  5. Skär plommon och lime i tunna klyftor eller skivor och lägg dem i ett vackert mönster ovanpå tårtan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…