Cheesecake med rabarberkompott toppad med mandelbiskvier

Förbered den gärna, den behöver minst 4 timmar i kyl för att stelna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 14 finkrossade Digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning:
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 5 dl vispad grädde
  • 5 gelatinblad
  • Pressad saft av en citron
  • Rabarberkompott:
  • 400 g späd rabarber
  • 2 dl strösocker
  • Dekoration:
  • Mandelbiskvier

Gör så här

  1. Börja med rabarberkompotten. Skölj och skär rabarbern i små bitar, är den späd behöver den inte skalas. Blanda rabarbern med socker och smält den på svag värme. Höj värmen och koka till en tjock kompott, det tar ca 10 minuter. Låt kallna.
  2. Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ kallt och gör fyllningen under tiden.
  3. Blötlägg gelatinbladen i några minuter i kallt vatten.
  4. Rör färskosten med socker och vaniljsocker, tillsätt rabarberkompotten och den vispade grädden. Rör så allt är väl blandat.
  5. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med den pressade citronsaften, gärna i mikron på högsta effekt i 10 sekunder. Rör så det är väl blandat och även svalnar något.
  6. Vispa ner gelatinet i fyllningen, gärna med elvisp.
  7. Häll fyllningen i formen och ställ den kallt i minst 4 timmar, gärna längre.
  8. Strö över krossade mandelbiskvier och lossa kanten. Servera.
  9. Det smakar gudomligt med skivade färska jordgubbar över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…