Cheesecake med vaniljhonung

En chessecake med vanilj och bottnen med mandel och nötter. Ringla honung över de rostade valnötterna vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 1 dl sötmandel
  • 2 dl hasselnötter
  • ½ dl råsocker
  • 50 g smör
  • ½ dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 ägg
  • Skalet och saften av 1 citron
  • 1 ½ dl råsocker
  • Garnering:
  • 100 g rostade valnötter
  • 1 dl flytande honung
  • 1-2 krm vaniljsocker

Gör så här

  1. Ugn 225° och 175°
  2. Kör mandel och nötter i en matberedare så att det blir finfördelat.
  3. Tillsätt socker, smör och mjöl och mixa ihop till en smulig massa.
  4. Platta ut nötmassan i en springform med löstagbar botten, smord eller bottnad med bakplåtspapper.
  5. Formen ska vara cirka 22 cm i diameter.
  6. Låt massan gå upp lite på formens vägg.
  7. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter i 225°. Den får inte bli brun.
  8. Vispa osten med elvisp tillsammans med ägg, socker, citronskal och citronsaft.
  9. Häll fyllningen i formen och grädda kakan i cirka 40 minuter i 175°.
  10. Låt kakan stå och stelna på svalt ställe.
  11. Rosta valnötterna i ugnen några minuter. Blanda honung och vaniljsocker.
  12. När kakan ska serveras lägger man valnötterna på eller bredvid kakan och ringlar över honung.
  13. Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@matelina

Morotskaka

Jätte god, saftig och inte allt för onyttig kaka som alltid går hem. Kombinationen av morötter möter kanel som möter syrlig, söt philadelphiaost är…