Cherry chocolate cayenne cupcakes

Cherry chocolatechip muffins, cacao och cayenne-frosting mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 3/4 dl honung
  • 1 dl mjölk
  • ½ burk lätt crème fraiche
  • 5 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl körsbärsjuice
  • Ca 100 g hackad mörk block.
  • 24-36 körsbär
  • Frosting:
  • 120 g smält margarin
  • 1,5-2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,4 dl mjök
  • Ca 5 dl florsocker
  • 2 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker och honung jag brukar micra hård-honungen så den blir rinnig, det är lättare att vispa poröst i en stor skål, rör sedan i mjölken och crème fraichen.
  2. Häll i resterand mjölblandning som sedan försiktigt rörs ned i den fluffiga äggsmeten.
  3. När jag fördelat smeten i formarna tryckte jag ner 2-3 delade och urkärnade, färska eller inlagda körsbär i mitten på varje form.
  4. Fördela smeten i 12 stora amerikanska muffinsformar, eller i muffinsplåt, och grädda i 225 grader 15-20 minuter.
  5. Gör frostingen medan dom gräddas.
  6. Rör ner kakaon och hälften av florsockret i det något svalnade smälta smöret, häll i hälften av mjölken och plutta i lite florsocker och mjölk i taget tills frostingen är lagom hård.
  7. Spritsa ut chokladkrämen i ett snyggt mönster och dekorera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept