Chicken Cordon Bleu

Detta blev en hit hemma hos oss, tycker man inte om Gruyère ost kan man använda annan ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl ströbröd
  • 4 stora kycklingbröst, ben- och skinnfria
  • 4 Gruyère ost skivor
  • 4 skivor mozzarellaost
  • 2 skivor rökt skinka
  • 2 msk. olivolja
  • 3 msk. smör

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg mjöl på en tallrik och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg äggen i en skål, vispa lätt.
  4. Lägg ströbröd på en tallrik.
  5. Ställ åt sidan.
  6. Dela kycklingbrösten utan att skära hela vägen igenom, öppna upp som en bok. Lägg brösten mellan två bakplåtspapper och kavla ut tills de är ca 1/2 cm i tjocklek.
  7. Lägg på skinka, Gruyère och mozzarella skivor på ena halvan av kycklingbröstet. Vik den ofyllda halvan över fyllda hälften. Se till att fyllningen är helt dold. Fäst ihop med en tandpetare.
  8. Krydda med salt och peppar .
  9. Doppa kycklingbrösten nu i kryddat mjöl, skaka av överflödigt mjöl, doppa sen i äggen och sist i ströbrödet.
  10. Värm en stor stekpanna på medelhög värme med olivolja och smör. När oljan är varm lägg i kycklingbröste . Stek tills paneringen är gyllenbrun, ca 3 till 4 minuter per sida .
  11. Lägg kycklingen på bakplåtspapper. Sätt in dom i ugnnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 till 20 minuter, beroende på tjockleken av kycklingbrösten.
  12. Servera med pressad potatis och en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept