Chili- & citronkyckling

En blandning av många olika smaker gör den här kycklingen helt perfekt! Man kan inte sluta äta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hel kyckling på ca 1 kg
  • 1 citron
  • 20 små schalottenlökar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk chilipeppar
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 5 skalade vitlöksklyftor
  • Marinad:
  • 4 dl vatten
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk citronpeppar
  • 3 tsk curry
  • 1 msk collorit soya
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk lökkrydda

Gör så här

  1. Börja med att blanda allt till marinaden,förutom lökkryddan, i en stor skål och lägg sedan ner kyckligen i den. Ta en sked och ös marinad på ovansidan av kycklingen, avsluta med att strö lökkrydda över kycklingen. Låt stå minst 30 minuter.
  2. Ta ut kycklingen från marinaden och lägg den på en smord form. Krydda ovansidan med chilipeppar, paprikapulver och curry. Dela sedan citronen i 4 klyftor och lägg dem i kycklingen tillsammans med vitlöksklyftorna. Pensla tillsist in klycklingen med kinesisk soja. Stek kycklingen på 175°C i ca 60-80 minuter. Skala schalottenlökarna och lägg dem bredvid kycklingen när den vart i ugnen i 40 minuter. Kycklingen är klar när köttet är vitt på alla ställen. Ta ut fyllningen och släng bort den före servering.
  3. servera med en god sallad till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept