Chiligryta men sting

En smakupplevelse för er som älskar stark mat. Underbart god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,2 kg nötkött, högrev
  • Olja, till stekning
  • 1 paket bacon
  • 2 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 5 stjälk blekselleri
  • 10 st vitlöksklyfta
  • 2,5 st chilipeppar, spansk, urkärnade
  • 2,5 st chilifrukt, rökta chipotle
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • 2 burk krossade tomater
  • 0,5 l ljust öl
  • 2,5 dl oxbuljong
  • 1 msk honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 2 st lagerblad
  • 2 st röd paprika

Gör så här

  1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.
  2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.
  3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
  4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr