Chiliheta kycklingspett

En riktigt fräsch och lätt rätt. Kycklingspett smaksatta med citron och chili som serveras på en örtdoftande bulgursallad. Enkelt att grilla ute eller i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • Marinad:
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflingor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Bulgursallad:
  • 2 dl bulgur
  • Saften av 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 stora tomater
  • 2 kvistar färsk mynta
  • 2 knippor slätbladig persilja
  • Övrigt:
  • 4 blötlagda träspett

Gör så här

  1. Gör först marinaden. Rör ihop olivolja och citronsaft med 2 tsk vatten i en skål. Vispa ner paprikapulver, chiliflingor, salt och svartpeppar.
  2. Skär varje kycklingfilé i 4-5 bitar Lägg bitarna i marinaden och marinera i minst 2 timmar, men gärna över natten.
  3. Gör salladen. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Häll över citronsaft, olivolja, salt och 3 msk vatten. Rör om väl och låt blandningen svalna i kylskåp.
  4. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem, ta bort stjälkfästena och hacka fruktköttet. Skölj och finhacka mynta och persilja.
  5. Trä kycklingbitarna på spett. Grilla i grillpanna eller på kolgrill ca 5 minuter per sida eller tills bitarna är genomstekta. Pensla med marinaden.
  6. Blanda ner tomater och örter i bulgursalladen strax före servering. Servera den kalla bulgursalladen till kycklingspetten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…