Chilikladdkaka med körsbär

Sätter fart på vardagen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl rårörsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 4 dl vetemjöl
  • 2-3 st chilifrukt, medelstarka
  • 100 g cocktailbär
  • Glasyr:
  • 1 st äggvita
  • 3,5 dl florsocker, ca
  • 15 droppar röd karamellfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smör och häll i en stor bunke. Rör ner ägg, socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl med en träslev. Skär av toppen på chilifrukter och spara till garnering. Rensa bort frön och skaft från resterande chili och hacka fint. Spara tre cocktailkörsbär till dekorering och grovhackade de övriga. Rör ner dem och chilin i smeten.
  3. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i ca 45 minuter, eventuellt kortare. Kakan ska fortfarande vara härligt kladdig i mitten, så grädda hellre lite för lite än för mycket.
  4. Glasyr: vispa ihop ingredienerna till en smidig massa. Häll i en spritspåse eller en liten plastpåse. Spritsa ut glasyren längst kanten på den avsvalnade kakan och låt glasyren stelna innan den serveras. Dekorera tårtan med chilihorn och coctailbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…