Chilikyckling med couscous-sallad

Får man inte tag i små kycklingben kan man ta 4 större lår.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 tsk olja
  • 1 msk honung
  • 1 ½ tsk chiliflakes
  • 8 kycklingben
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Couscous-sallad:
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 röd lök
  • 4 tomater
  • ½ gurka
  • 1 röd paprika
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 dl ljusa russin
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citron
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda olja, honung och chiliflakes. Gnid in kycklingbenen med blandningen. Lägg dem på bakpappersklädd plåt, salta och peppra. Stek mitt i ugnen 35-40 minuter.
  2. Couscous-sallad:
  3. Lägg couscousgrynen i en skål. Koka upp vattnet, häll det över grynen och låt dra ca 5 minuter.
  4. Skala och finhacka löken, grovhacka tomaterna. Halvera gurkan, kärna ur och skär i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Hacka myntan.
  5. Blanda couscousen med russin, olivolja, citronskal, citronjuice och salt. Rör couscousen luftigt och tillsätt övriga ingredienser.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr