Chocklad- och havrebar med nötter och bär.

Underbart goda energirika kakbitar som är som en godisbit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g nöt- och bärmix, ICA gott liv
  • 125 g smör
  • 1 ½ dl råströsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 5 ½ dl naturell musli med dinkel, AXA
  • 150 g ljus chocklad
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Hacka nöt- och bärmixen. Smält smör i en kastrull och tillsätt socker och sirap, och koka till det bildas en tjock kolasmet, ca 10 minuter. Ta grytan från plattan och rör ner musli och nöt- och bärmixen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form som är 17x20 cm. Bred ut kolasmeten i formen.
  3. Grädda mitt i ugnen i 175 gradig ugn i ca 20 minuter. Låt kallna.
  4. Hacka den ljusa chockladen och smält den i en skål i mikron tillsammans med smöret i 1 ½ - 2 minuter, eller över ett hett vattenbad. Rör om tills chocklade är slät.
  5. Ringla chockladen över kakan och låt stelna.
  6. Skär kakakn i 14 avlånga bitar.
  7. Förvara i en burk med lock.
  8. Mums!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr