Chokadkaka med glasyr

Snabbgjord och jättegod kaka täckt med chokladglasyr.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret, blanda ner kakao och mjölk.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i den varma smö blandningen och rör ner mjölet blandat med bakpulver.
  4. Häll smeten i formen och grädda 45-50 minuter.
  5. Smält smöret till glasyren, tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning.
  6. Bred ut glasyren över kakan.

Kommentarer

En god variant är att dela bottnen i två och lägga plommonsylt emellan

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…