Kyckling med paprika sås och ris
Jag köpte färdig grillad kyckling som jag la ner i såsen strax innan jag serverade.
Baguetten är ett bröd vi verkligen förknippar med Frankrike, men där började det faktiskt inte bakas förrän på 1920-talet. Då tog Österrikiska gesäller med sig metoden med poolish (baguettens surdeg) från Polen till Frankrike, och så började man använda den i baguettedeg. Poolishen ger baguetten det typiska luftiga innehållet med stora luftblåsor. Leilas tips! Om man sprutar vatten över baguetterna med en blomspruta en till två gånger under gräddningen och när man precis tagit ut dem ur ugnen så får de extra fin krackelering och skorpa av ångan. Baguetter ska ätas färska, då är de helt klart godast. Ställ gärna in dem i ugnen på 200 grader i någon minut, just innan de serveras, så smakar de som nybakta.
Jag köpte färdig grillad kyckling som jag la ner i såsen strax innan jag serverade.
Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…
Cayennepeppar är starkt så ta lite i taget.
För dig som älskar pannkaka men inte använder mjöl
Supergott, nyttigt och enkelt! Jag använder laktosfri turkisk yoghurt, så blir rätten helt laktosfri.
En längtan till Turkisk mat