Choklad cheesecake

God till kaffet eller som efterrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 100g digestivekex
  • 30 g smält margarin
  • Topping:
  • 150 g mörk choklad
  • 200 g naturell färskost
  • 1¼ dl socker
  • 2 äggulor
  • 4 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten att svälla.
  2. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta margarinet, bred ut i en form med löstagbart botten ( ca 24 cm i diameter).
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. vispa socker och äggulor till vitt skum och blanda i färskosten. Rör ner den smälta chokladen i ostblandningen. Vispa grädden till skum och vänd ner . Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Rör försiktigt ner i ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och vänd till sist ner dem i blandningen. Häll över kexbottnet och sätt i kyl att stelna minst 2 timmar, gärna över natten. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…