Choklad-Cupcakes med Cream Cheese-glasyr

Första muffinsen blev efterrättsmuffins med mycket sött i och på. Gott till en kopp thé och en film på lördagskvällen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 msk varmt vatten
  • 3 msk smält margarin
  • 1 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • Cream cheese-glasyr:
  • 85 g cream cheese
  • 2,5 dl florsocker
  • Godis eller strössel som dekorationer

Gör så här

  1. * Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform.
  2. * Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.Blanda kakaon med vattnet och vispa med elvisp till en tjock kräm. Tillsätt smält margarin, gräddfil och ägg och vispa tills allt är ordentligt blandat.
  3. * Häll i mjölblandningen och rör till en slät smet.
  4. * Häll upp smetet i formarna och sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt svalna.
  5. * Vispa cream cheesen med florsockret med elvisp tills du får en lätt och fluffig kräm och bred över muffinsarna. Jag hade i gul karamellfärg också, för jag tycker gult är snyggt ihop med brunt. Sedan är det bara att dekorera och smaka!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…