Choklad moussetårta

Kan med fördel frysas och tas fram en stund före servering. Den kan då förberedas långt i förväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 300g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 msk kakao
  • Mousse:
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 6 mintchokladkakor t.ex. After Eight
  • 1 äggula (rumstempererad)
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder.
  3. Tillsätt kakaopulvret och häll smeten i formen. Låt grädda kakan drygt 25 minuter i 175 grader.
  4. Smält blockchokladen över vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet. Rör om noga och låt den sedan svalna ordentligt. (Detta är viktigt eftersom äggulan annars gör så att smeten stelnar).
  5. Vispa under tiden grädden, dock inte allt för tjock. Låt den stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar.
  6. Rör sedan ner äggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden.
  7. Bred moussen sen över kakan och förvara i antingen frysen eller i kylen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…