Choklad- och ananasrutor

Från 25 år gammal Allas Veckotidning. Goda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g margarin
  • 1 dl kokande vatten
  • Fyllning:
  • 1 burk krossad ananas
  • 75 g margarin
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det. Låt margarinet smälta i det kokande vattnet och rör ner det i chokladsmeten.
  2. Häll chokladsmeten i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20x30 cm. Grädda kakan på näst nedersta falsen i 200º i ca 20 minuter.
  3. Låt ananaskrosset rinna av. Blanda övriga ingredienser till fyllningen i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning.
  4. Fördela ananaskrosset över chokladkakan och bred kokossmeten ovanpå.
  5. Öka ugnsvärmen till 225º och grädda kakan ett steg högre upp i ugnen, ytterligare ca 10 minuter.
  6. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Kommentarer

Hej! Det ska vara en liten burk krossad ananas. Kram Annras
Hur stor burk krossad ananas ska det vara

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr