Choklad- och apelsinkaka med kokos

Kan serveras med en klick grädde eller bara som den är.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 200 g mjukt smör eller margarin
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 ägg, 3 om dom är stora
  • Saft och skal av 1 apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kokosglasyr:
  • 150 g kokosflingor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3/4 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin

Gör så här

  1. Ugn 200 grader.
  2. Bryt sönder blockchokladen och smält den över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  3. Rör smör och socker pösigt.
  4. Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig omrörning.
  5. Blanda ner den smälta chokladen, apelsinskal, apelsinsaft och vetemjölet som har blandats med bakpulvret.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och ca 26 cm i diameter.
  7. Grädda kakan på nedersta falsen ca 30-35 minuter, kolla att mitten av kakan har börjat ta ihop.
  8. Kokosglasyr:
  9. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
  10. Sjud på svag värme ca 5 minuter under omrörning.
  11. Tag ut kakan och bred på glasyren.
  12. Grädda ytterligare ca 10 minuter tills kokosglasyren fått fin ljusbrun färg.

Kommentarer

Den får 3,5 om det gick. Gillar man kokos så är den god.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…