Choklad- och cheescaketårta

En mäktig och mättande dessert eller tårta till kaffet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 400 g naturell cream cheese
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk lime- eller citronsaft
  • Ett par droppar karamellfärg
  • Till dekoration:
  • Marsipankycklingar

Gör så här

  1. Chokladkaka:
  2. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakaopulver och häll ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  3. Sätt ugnen på 200°. Smöra och mjöla en form med löstagbar botten. Häll i chokladsmeten. Ställ in i ugnen i 5 minuter. Vispa ihop ägg, citron, vaniljsocker och socker samt eventuell färg med cream cheese. Rör tills smeten är jämn.
  4. Ta ut formen och häll i cheesecakesmeten, grädda i ca 20 minuter i 200°, tiden är lite beroende på hur stor formen är. Allt ska ha stelnat. Smeten ska fortfarande vara lite lös, lite åt kladdkakshållet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…