Choklad och chiliglass

Den heta chilin bränner till i halsen, medan den lena kalla chokladglassen känns som en smekning. Chilichokladglass är glassen för dig som gillar glass med lite sting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 3 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde 40 %
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 1 msk kakao
  • 100 g hackad choklad, gärna mörk med kakaohalt kring 60 %
  • 6 hackade chilichokladpraliner

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, grädde, vanilj och honung i en kastrull. Vispa äggulor och socker fluffigt i en skål. Hacka chokladen. Häll sedan den varma gräddmjölken över gulorna, vispa hela tiden.
  2. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud blandningen till 84 grader, eller tills den börjar tjockna. Passa temperaturen noggrant och ta bort kastrullen från plattan direkt när rätt temp är uppnådd.
  3. Det kan vara bra att ha en bunke med den hackade chokladen stående intill spisen, för glassmassan förvandlas snabbt till äggröra om temperaturen överstiger 85 grader. Därför kan det vara bra att snabbt få bort smeten från den varma kastrullen.
  4. Häll alltså den varma glassmassan över den hackade chokladen och vispa till all choklad har smält. Låt glassen svalna av i kylskåp i minst fyra timmar. Tillsätt den hackade chilin strax innan du kör ner glassblandningen i glassmaskinen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…