Choklad- och ingefärsknyten

Denna lättlagade konfekt är starkt kryddad med kanderad ingefära. Om man vill ha mildare smak kan ingefäran helt eller delvis ersättas med russin

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g vit choklad, bruten i bitar
  • 50 g kanderad ingefära, hackad
  • 100 g skållad mandel, lättrostad och hackad
  • 175 g mörk choklad, bruten i bitar

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen över vattenbad.
  2. Rör ner den kanderade ingefäran och mandeln i den smälta chokladen. Lägg teskedar av blandningen på en plåt klädd med smörpapper. Ställ kallt tills konfekten stelnat.
  3. Smält den mörka chokladen över vattenbad.
  4. Stick en tunn steknål eller tandpetare genom varje konfektbit och doppa i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad droppa tillbaka i skålen. Lägg konfekten på ett ark rent smörpapper att stelna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…