Choklad- och kaffecheesecake

Har inte testa själv men ser god ut..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tårtbotten och kanter:
  • 25 g smält smör
  • 3 dl krossade digestivekex
  • 0,25 dl grädde
  • 2 msk socker
  • Fyllning:
  • 100 g smält mörk choklad
  • 3 msk starkt kaffe
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 2 dl vaniljkesella
  • 1 msk majsena
  • Dekorering:
  • 25 g smält mörk choklad
  • 1 dl vaniljkesella

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna till tårtbotten och kanter. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Den ska täcka både botten och kanterna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Smält chokladen och blanda med kaffet.
  4. Blanda de övriga ingredienserna och rör till en helt slät smet. Slå hälften av fyllningen i formen.
  5. Tillsätt chokladkaffeblandningen till resten av fyllningen och ringla den över så det blir ett virvelmönster.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Låt kakan svalna och täck ytan med vaniljkesella. Dekorera med smält choklad och ett vackert sidenband.
  7. Variant:
  8. Tårtan kan också dekoreras med bär i stället för med smält choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…