Choklad- och kokosruta med apelsin

Choklad- och kokosrutor med smak av apelsin – en svårslagen kombination som gör den här kakan till en riktig favorit hos både stora och små. Grädda den i en långpanna eller i två runda formar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
  • 1 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 apelsin
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • Kokostopping
  • 125 g smör
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm (för 30 bitar).
  3. Kaka: Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, ingefära och salt i en bunke. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, socker och smör. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Vänd ner apelsinskalet.
  5. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Kokostopping: Smält smöret i en vid kastrull. Rör ner övriga ingredienser och låt koka ca 5 minuter.
  7. Bred ut blandningen jämnt över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter.
  8. Låt kakan svalna lite och skär i rutor.

Kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…