Choklad- och nötbrownie

Den här läckra chokladkakan bör tillagas dagen före serveringen så att den hinner stå till sig. Förvara den i kylen och ta fram den strax före serveringen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 100 g mörk choklad , 70 %
  • 3 ägg
  • 2,2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,8 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad, grovhackad
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  2. Rör ner mjölblandningen i den ljumma chokladsmeten. Vänd ner äggvispet.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form ca 20x25 cm. Häll i chokladsmeten och strö choklad, nötter och mandel över. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lös inuti. Låt kallna i formen.
  4. Skär upp brownien i bitar och servera till kaffe och ett glas vaniljrom.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr