Choklad- och päronkaka med mintchokladsås

Tänk er kombinationen choklad, päron och mint...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk konserverade päron, ca 415 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt eller 2 tsk vaniljsocker
  • Sås:
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Några droppar pepparmyntsolja

Gör så här

  1. Ugn 200º.
  2. Smörj en avlång brödform, limpform.
  3. Skär päronhalvorna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i botten på formen. Blanda övriga kakingredienser i en matberedare till en jämn smet. Bred smeten över päronen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, känn med sticka.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och låt stå ca 10 minuter, vänd därefter upp på serveringsfat.
  5. Gör såsen:
  6. Vispa ihop kakao, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp. Droppa i pepparmyntsolja och smaka av efterhand.
  7. Servera kakan i skivor med såsen och vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…