Choklad sorbet II

Som glass, men du vet vad du har i den istället för köptas sorbet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 150 g mörkt farinsocker
  • 200 g strösocker
  • 65 g kakaopulver
  • 25 g mörk choklad (70%), finhackad
  • 2 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk espressokaffepulver

Gör så här

  1. Blanda vattnet, de båda sockersorterna och kakaon.
  2. Koka sakta upp och låt sjuda 3-4 minuter, vispa tills sockret har smält. Minska värmen och låt sjuda i 3 minuter.
  3. Tag bort från plattan, rör i chokladen, vaniljsockret och kaffepulvret tills det smält och blandats väl. Låt svalna och kyl sedan i kylskåp. Frys med glassmaskin eller enligt instruktionen under chokladteknik.
  4. Ställ sorbeten i kylskåpet åtminstone 20 minuter innan den ska serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…