Chokladälskarens drömtårta

En god tårta med lite kladdigt innandöme. Bör stå i kylskåp över natten för att stelna till lite.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smörj en två-liters form med löstagbar botten (springform). Sätt ugnen på 225° C.
  2. Smält blockchokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Eller i en glasskål i microvågsugnen.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg- och sockerblandningen.
  5. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjöl och bakpulver med varlig hand så att smeten blir slät. Bäst går det om man siktar i mjölet med hjälp av en sil. Rör man för häftigt sjunker smeten ihop.
  6. Häll smeten i formen och grädda i ugn i 12-15 min. Kakan skall inte ha stannat helt.
  7. Servera kakan kall med en klick grädde och ev mandarinklyftor. Den "ogräddade" smeten i mitten upplever man som en god fyllning.
  8. Ät och njut!!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…