Chokladbakelse

Jag älskar choklad...baka och servera dem direkt. Innehållet i bakelserna ska vara flytande när de är färdiga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 3,5 msk flytande margarin
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula(or)
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Smält chokladen tillsammans med det flytande margarinet
  3. Vispa i hop ägg, äggula och siktat florsocker till en slät massa.
  4. Blanda ner massan i chokladsmeten
  5. Blanda till sist ner mjölet, bakpulvret och den siktade kakaon.
  6. Tillsätt lite i taget under omröring.
  7. Smörj metallformar och sikta kakao i formarna.
  8. Skaka ur överflödig kakao.
  9. Spritsa den färdiga smeten i formarna.
  10. Grädda chokladbakelserna på plåt i mitten av ugnen i 5-6 minuter.
  11. Innehållet i bakelserna ska vara flytande när de är färdiga.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lilljeppe

Spenatlasange

Gott med en vegetarisk lasange. Enkla och få ingredienser – tillagat på lite mer än en halvtimme. Och så gott!