Chokladbavaroise

Jättelätt att göra och tar inte så lång tid eftersom att den ska frysas i minst 3 timmar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • ¾ dl socker
  • 3 äggulor
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Vispa socker och äggula lätt. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp mjölken, häll den över äggvispet och häll tillbaka i kastrullen. Sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Lyft upp gelatinet, lägg ner det i kastrullen och rör om.
  3. Häll blandningen över chokladen och rör till en jämn massa. Låt svalna.
  4. Vispa grädden lätt och vänd ner den i chokladmassan. Lägg smörpapper i botten av en form ca 25*25 cm i diameter. Häll på massan och jämna till ytan.
  5. Sätt in formen i frysen cirka 3 timmar eller tills den har stelnat. Skär den i bitar och låt stå i rumstemperatur cirka 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…