Chokladbiscotti med rostade nötter

Förvara i tättslutande burkar i skafferiet

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl strösocker
  • 5 ägg

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i en handduk och gnugga av skalen.
  2. Blanda samtliga ingredienser förutom ägg och nöthack i en rymlig bunke.
  3. Gör en fördjupning i mitten och knäck i äggen.
  4. Arbeta samman till en deg. Knåda in nötterna. Tillsätt ev. mer mjöl, degen är lite kladdig.
  5. Dela degen i tre lika stora delar och forma delarna till längder lika långa som plåten.
  6. Placera dem på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  7. Ta ut och skär längderna i sneda bitar. Vänd snittytorna uppåt och torka i 10 minuter ytterligare på varje sida.
  8. Låt skorporna torka lite i eftervärmen.

Kommentarer

Låter jättegott, men vad ska det vara för ugnsvärme?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…