Chokladbiskvier

Det finns många olika recept på chokladbiskvier, och det här är ett av dem som är ett hopkok av dem alla! Baka dem när du inte har något att göra eller när du helt enkelt är sugen på något supergott. Visserligen tar de en stund att göra, men det är det värt. Kakaon kan lätt uteslutas, men om du som jag gillar choklad råder jag dig att ha i det också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 - 200 g mandelmassa
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggvita
  • Smörkräm:
  • 150 g rumsvarmt smör , normalsaltat
  • 5 msk socker
  • 5 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev . 1 - 2 msk kakao efter tycke
  • 150 g mörk choklad
  • ½ tsk olja

Gör så här

  1. Biskvibotten -
  2. Riv mandelmassan ner i en skål och blanda ihop med sockret och äggvitan till en någorlunda jämn smet. Spritsa eller klicka ut smeten i enkrons-stora klickar på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, tills de fått lite färg men inte blivit helt torra och hårda. Ta loss dem från bakplåtspappret medan de fortfarande är varma.
  3. Om det är krångligt att få loss dem kan man med fördel fukta baksidan av pappret med vatten, då ska du se att de lossnar lättare. Vänd dem med den flata sidan uppåt, och låt dem svalna.
  4. Nu till smörkrämen -
  5. Koka ihop socker och vatten tills lagen tjocknat något och häll det sedan över äggulorna medan du vispar som en galning. Fördela smöret i mindre klickar och vispa ner det i äggsmeten. Vispa tills det blivit en jämn smet, sedan kan du ha i vaniljsockret och kakaon och rör om tills det blandat sig ordentligt.
  6. Ställ in smörkrämen i kylen för att stelna. När krämen stelnat brer man ut den i på den platta sidan på biskvibottnen. Gärna lite toppigt så att biskvin inte blir helt platt. Ställ i kylen eller frysen en stund så att de kyls ner något.
  7. Doppingen -
  8. Smält chokladen i micron eller över vattenbad tillsammans med oljan och rör om. Doppa biskvierna i chokladen så att smörkrämen blir helt täckt. Sedan tillbaka till kylskåpet så att chokladen får stelna.

Kommentarer

Biskvierna blev otroligt goda!Speciellt krämen som blev fluffig och perfekt.
Väldigt goda!!
Jag gillar biskvier. Om man har hemma kan man även ha i smak essenser och få ännu godare biskvier. Jag har gjort päron och jordgubbsbiskvier och de blev jättegoda de smakade nästan som glass nästan man tog dem ur frysen. Men då tog jag bort chokladen och tillsatte lite hushålls färg också i smörkrämen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…