Chokladbiskvier på Björns sätt

Enligt mig är dehär de godaste chokladbiskvierna som finns

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar:
  • 100 gram sötmandel
  • 1½ dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • Smörkräm:
  • 125g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk kakao
  • 2 äggulor
  • Glasyr:
  • ca 150 gram mörkchoklad

Gör så här

  1. Mal mandeln och blanda med florsockret.
  2. Vispa vitorna till hårt skum, du ska kunna vända bunken upp och ner och skummet ska vara kvar.
  3. Rör försiktigt ner mjölet och florsockret i äggviteskummet
  4. Klicka ut på ett bakplåtspapper, storlek avgör du själv, jag brukar göra som fem kronor.
  5. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
  6. lossa kakorna från bakplåtspapperet och låt svalna
  7. Smörkräm, blanda ihop alla ingredienser, lättast är de med elvisp.
  8. vänd sedan de som legat uppåt på bakplåtspapperet neråt och gör en topp på den plana ytan, ställ svalt igen.
  9. smält chokladen låt den svalna och doppa dom sedan(obs detta moment är kladdigt)
  10. Ställ svalt sedan när chokladen stelnat är de bara att äta =)

Kommentarer

Använder en korvtång när kakorna ska doppas i chokladen
Använder en korvtång när kakorna ska doppas i chokladen
Det blir ca 30 stycken =)
Hur många blir det om man gör dom som 5 kronor?
Jättegoda kakor blir det av detta recept. För att det inte ska bli så kladdigt när man sätter på chokladen så fryser man kakorna när man satt på smörkrämen. Doppa sedan den frysta kakan i chokladen ....
de går jätte bra att frysa in dom =)
Går det att frysa in såna här? :)
walissa.helt rätt, =) rörigt av mig sorry
Det ska väl vara att malda mandlarna ska röras ner och inte mjölet(eftersom det inte finns något mjöl i receptet- eller

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…