Chokladbiskvier

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • bottnar:
  • 300 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • fyllning:
  • 100 g margarin
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 tsk kakao
  • glasyr:
  • 100-150 g blockchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Botten: riv mandelmassan, blanda dem med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca. 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt dem kallna på galler. Fyllning: rör ihop rumsvarmt fett, vaniljsocker, florsocker o kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppig över kakorna, låt stå i kyl i ca. 1 timme. glasyren: smält blockchokladen. Doppa kakorna hastigt ichokladen, så att fyllningen blir helt täckt. Ställ kakorna kallt.

Kommentarer

Jag har aldrig fått bottnarna stenhårda! Men använder bara en äggvita ... skumt!
Varning utfärdas! Blev stenhårda bottnar. Upptäckte sen varför. Bara en äggvita. Alldeles för lite för att få mjuka luftiga bottnar. Alla andra recept har två äggvitor till 300 gr mandelmassa. Gjorde sen om allt med två äggvitor då blev det biskvi bottnar som dom ska vara!
Jag bakade dessa till min dotters kalas, och de var mycket uppskattade av gästerna som trodde de var från kondotori. Jätte goda!
Suttit och letat efter om det recept jag använder till Choklad biskvier fanns med här på Matklubben, och jomen visst fanns det! Dessa är de bästa jag smakat och använder alltid detta receptet! Ända skillanden är att jag har 1,5dl florsocker i mina :) /Maya

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…