Chokladbitsmuffins

Låter gott, detta måste jag prova.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad, bruten i bitar
  • 3 ½ dl mjölk
  • 60 g osaltat smör
  • 375 g vetemjöl
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 60 g kakaopulver
  • 100 g strösocker
  • 100 g mjölkchoklad, grovt hackad
  • 100 g vit choklad, grovt hackad
  • 2 tsk vaniljessens
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • Florsocker, att sikta över

Gör så här

  1. Lägg muffinsformar av papper i fördjupningarna på en muffinsplåt. Lägg chokladen i en liten tjockbottnad kastrull med hälften av mjölken och med smöret. Värm försiktigt tills chokladen har smält. Låt svalna.
  2. Sikta ner mjölet, bakpulvret och kakaopulvret i en skål. Rör ner sockret och den hackade chokladen.
  3. Vispa samman resten av mjölken med vaniljessensen, ägget och äggulan, och häll detta i skålen med chokladblandningen. Rör med hjälp av en stor metallsked samman ingredienserna tills de nätt och jämnt hänger ihop.
  4. Skeda upp blandningen i pappersformarna tills de är nästan helt fyllda. Grädda i 225°C i 25 minuter tills de har jäst upp ordentligt och nätt och jämnt känns fasta. Flytta över dem till ett galler för att svalna. Servera med siktat florsocker över.
  5. Om du vill kan du hacka 125 g torkade bananer och använda dem istället för mjölkchokladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…