Chokladbrownie med glasyr

Låter smarrigt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g rumstempererat smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 hela ägg
  • 2 äggulor
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 påsar valnötter, ca 140 g
  • Glasyr:
  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • Rivet skal av 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i vattenbad. Vispa smör och socker poröst och tillsätt vaniljsocker samt de hela äggen och äggulorna. Vispa tills smeten är slät.
  3. Blanda ner den smälta chokladen lite i taget.
  4. Rör i bakpulver, kakao och mjöl och vispa ihop smeten väl. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka, kakan ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär sedan i portionsbitar, ca 16 stycken.
  6. Glasyr: Blanda philadelphiaost, smör, florsocker och rivet citronskal. Bred glasyren på browniebitarna.
  7. Klart att servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…