Chokladcheesecake

Choklad och cheesecake, det bästa av två världar - varför välja när man kan få båda?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 175 gram chokladkex med chokladkräm
  • 2 msk socker
  • 3 msk smält smör/margarin
  • Fyllning:
  • 450 gram philadelphiaost
  • 175 gram socker
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gram mörk choklad
  • 3 ägg
  • Glasyr:
  • 225 gram phi ladelphiaost
  • 1 msk mjölk
  • 11/2 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 450 gram florsocker
  • 175 gram mörk choklad

Gör så här

  1. Botten: Krossa chokladkexen och blanda med socker smält smör. Pressa ned massan i en smord form (ca 23 cm, med löstagbar kant). Grädda i 160 grader ugnsvärme i 10 minuter.
  2. Fyllning: Rör philadelphiaost och socker med mjölk och vaniljsocker. Smält chokladen i vattenbad och blanda ned den i smeten. Rör ned äggen ett i taget, vispa ordentligt. Häll smeten över kakbottnen och grädda i 160 grader i 40 minuter. Låt kakan stå och kallna i ugnen en timma, tag den sedan ur formen. Låt den kallna helt och kyl den sedan i kylskåp innan glacyren läggs på.
  3. Glasyr: Smält chokladen i vatenbad. Rör ihop philadelphiaost, mjölk, vaniljsocker och salt. Rör ned siktat florsocker lite i taget, sedan chokladen. Rör om ordentligt. Bred ut över kakan; det blir ett ganska tjockt lager. Låt kakan stå kallt tills den serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr