Chokladcheesecake

Cheesecake är aldrig fel

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 digestivekex, fullkorn
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g kesella kvarg
  • 2 ägg
  • 200 g mörk choklad, minst 40 % kakaohalt
  • Topping:
  • 4 dl crème fraiche, hälften lätt och hälften vanlig
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Hallonsås:
  • 2 dl hallon
  • 2 ½ msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 minuter.
  2. Vispa ihop kvarg och ägg till en jämn smet.
  3. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad. Ta cirka 1 dl av äggsmeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning.
  4. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten tills allt är väl blandat.
  5. Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare cirka 25 minuter. Låt kakan svalna minst 15 minuter.
  6. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda ytterligare cirka 15 minuter. Låt kakan kallna före servering.
  7. Mixa ingredienserna till såsen. Servera kakan med sås. Dekorera gärna med hallon och myntablad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…