Chokladcheesecake med chokladkola-glasyr

En läckerhet för chokladälskare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin, plus extra att smörja formen med
  • 200 g cream cheese naturell
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • (50 g hackade pekannötter, om man vill)
  • Kolaglasyr:
  • 4 msk smör
  • 1 msk mjölk
  • 1.75 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • (pekannötter till dekoration)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form, 24cm i diametern, med löstagbar kant. Vispa cream cheese, vaniljsocker och 5 teskedar strösocker slätt, och ställ smeten åt sidan.
  2. Vispa ägg och resten av sockret vitt och pösigt i en annan skål. Lägg smöret i en liten kastrull, häll på kakao och värm på låg värme under omrörning tills smöret smälter och blandas med kakaon. Rör sedan ner blandningen i äggsmeten. Vänd ner mjöl (och nötter).
  3. Häll över hälften av kaksmeten i en form och jämna till ytan. Bred försiktigt cream cheese över smeten (Tips! Klicka cream cheese över smeten med små klickar.) och täck med resten av kaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.
  4. Gör glasyren genom att smälta smöret i mjölken på låg värme i en kastrull. Blanda i florsocker och kakaopulver och rör tills glasyren blir slät. Ta genast bort från plattan, låt svalna en aning och bred glasyren över kakan. (Dekorera med pekannötter). Låt glasyren stelna (lägg kakan exempelvis i kylskåp) och kakan är färdig att servera! Servera gärna med jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…